• Friday , 29 March 2024

Експерт з США пояснив, як Україна може використати скандали з Трампом на свою користь

Україні потрібно займати більш послідовну позицію в стосунках з Сполученими Шатами та не підігрувати Дональду Трампу в його намаганнях відмежуватись від зустрічей з російськими дипломатами.

Таку думку в ефірі хард-ток-шоу «В очі» (щопонеділка о 22:30) на телеканалі ZIK висловив  політолог- міжнародник, директор міжнародної організації «Євразійська демократична ініціатива» Пітер Залмаєв.

На думку експерта, Україна має хороші стартові позиції в перемовинах з США, зважаючи на складну внутрішньополітичну ситуацію в цій країні.

«Справді, можна про це говорити. Я зокрема, був трохи занепокоєний такою символікою та порядком зустрічей, коли Трамп зустрівся в овальному кабінеті з Кисляком та Лавровим, а після цього до нього похапцем прибіг Клімкін і також зробив в цій же залі фотографію. Я вважаю, що це було недостойно, хоча б тому, що це стало можливістю прикритись для Трампа і того, що він зустрічається з російськими чиновниками. Я думаю, що переговорна позиція України є доволі сильною. Вона повинна розуміти, що через скандал, що лише посилюється щодо зав’язків команди Трампа з російською стороною під час передвиборної кампанії, Україна може лавірувати і вигравати для себе важливі і корисні переговорні точки», – заявив гість програми.

Пітер Залмаєв зазначив, що сьогодні обидві партії Конгресу США мають єдину позицію стосовно ставлення до Росії та її агресії в Україні: «Варто нагадати, що також були зустрічі Порошенка і з членами Конгресу. Я маю відмітити той факт, що «завдяки» Дональду Трампу обидві партії – і демократи і республіканці єдині у своєму несприйнятті та стурбованості з приводу російської агресії. Про це свідчить і нещодавнє голосування за продовження та введення нових санкцій проти російських чиновників та підприємств. Ви пам’ятаєте, за це проголосувало 98 зі 100 сенаторів. Тому американський істеблішмент, можливо, за винятком самого Трампа та його двох-трьох найближчих соратників, можливо, Стівена Беннона, повністю єдиний у питанні Росії та України».

Експерт висловив припущення, що Трамп змушений змінити свою думку стосовно Росії під тиском обставин: «Про наміри Трампа дуже важко говорити, він доволі непередбачувана особистість. Я схиляюсь до думки, що це, швидше, вимушені кроки з його боку. В умовах скандалу та розслідування ФБР, він просто не може продовжувати озвучувати оці його посили в бік Володимира Путіна. Просто такі реалії. Думаю, що зараз назрів дуже серйозний момент, коли американському істеблішменту потрібно буде прийняти рішення: або вони будуть притримуватись своєї традиційної політики, підтримки союзників, підтримки ліберальних цінностей, або ж Америка зникне як ідея світочі демократії та лібералізму».

Джерело – zik.ua

Related Posts

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.