• Thursday , 28 March 2024

Президентом США зроблять жінку

Російський президент вимагає від США скоротити ракетний арсенал на території Східної Європи. В американському серіалі “Картковий будинок” господаря Кремля звати Віктор Петров. На цій посаді перебуває третій термін, у минулому — співробітник КДБ.

Відносини між Росією і США стали ключовою темою третього сезону “Карткового будинку”.

Серіал іде з 2013-го. Попри шалений успіх у всьому світі, наступного року вийде останній, шостий сезон. Причина — рішення виконавця головної ролі Кевіна Спейсі, 58 років, завершити кінокар’єру.

— Сюжет “Карткового будинку” майже миттєво реагує на події в США та світі, — розповідає кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський, 42 роки. — Серіал викриває залаштункове безладдя політичної системи. Всі купуються і продаються. Реалістично відтворюють інтриги між можновладцями, домовленості партій і фракцій. Певною мірою серіал є пророчим. Його автори тісно співпрацюють із політичними консультантами. Змогли передбачити військовий конфлікт у Сирії за рік до його початку.

У “Картковому будинку” крісло президента США отримує недобра людина. Це унікальне й сміливе рішення для кіно загалом. Антигерої зараз популярніші, ніж позитивні персонажі. Харизма Кевіна Спейсі теж зіграла свою роль в успіху серіалу.

Дворазовий володар “Оскара” Кевін Спейсі втілив амбіційного політика Френка Андервуда.

Новообраний президент Гаррет Вокер обіцяв йому посаду державного секретаря. Свого слова не дотримав. Андервуд вирішує помститися. Знайомиться з молодою журналісткою, дає їй компромат на політиків. Коли та дізнається забагато, скидає її з платформи під потяг метро. Завдяки інтригам стає віце-президентом. Згодом домагається відставки Вокера. Починає виконувати обов’язки голови держави. Готується до виборчої кампанії. Свою дружину просуває на пост віце-президента, за сюжетом.

— Серіал певною мірою фантастичний. Показує проблеми американської демократії перебільшено, — каже політолог-міжнародник Пітер Залмаєв, 42 роки. — У фільмі порушують проблеми Росії, ісламського екстремізму і всього, від чого в американців болить голова. Зараз зухвалість цього серіалу стає менш помітна на тлі реальної політики. Якби кілька років тому нам показали серіал про нинішні події в Білому домі, ми сказали б, що це теж неможливо. Навіть сама кандидатура Дональда Трампа на пост президента здавалася неправдоподібною. Досі видається, що це хвора фантазія сценаристів. Тепер події у Вашингтоні закручуються так само стрімко, як сюжет “Карткового будинку”.

Через відмову Кевіна Спейсі продовжити зйомки творці стрічки вимушені переписувати сценарій нових серій, аби прибрати з них роль актора. Центральною фігурою планують зробити Клер Андервуд, дружину головного героя. Її грає 51-річна Робін Райт. У нашій країні відома участю в серіалі “Санта-Барбара”.

Джерело – gazeta.ua

Related Posts

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.