• Sunday , 19 May 2024

Трамп мріє отримати Нобелівську премію миру — американський політолог Пітер Залмаєв про зустріч лідерів США та КНДР

Зустріч Дональда Трампа та Кім Чен Ина не означає, що денуклеаризація Північної Кореї справді відбудеться, незважаючи на підписання відповідних гарантій.

Про це в ефірі “Прямого” заявив американський політолог Пітер Залмаєв.

Він зазначив, що президент США та лідер КНДР переслідують власні цілі, зустрівшись в Сінгапурі та підписавши документ про ядерне роззброєння Корейського півострову.

“З боку Кім Чен Ина це, в першу чергу, розуміння того, що модернізація своєї країни без допомоги такої країни як США — неможливе. Також має місце певний фактор невпевненості у стосунках із Китаєм. Думаю, Ін зрозумів, що небезпечно складати “усі яйця в один кошик”, – вважає політолог.

Він зазначив, що пішовши на підписання відповідного документу про відмову від ядерної зброї, північнокорейський лідер сподівається на розширення фінансової і технологічної взаємодії на міжнародних майданчиках.

“Для американського президента це в черговий раз спроба відволікти свій електорат від внутрішніх проблем, показати хоч якийсь успіх на міжнародній арені. І це, звісно, продовження його змагання з попередником Бараком Обамою, який буквально після першого року президентства отримав Нобелівську премію. Я думаю, Дональд Трамп має мрію отримати цю ж премію, якщо цей саміт дійсно завершиться денуклеаризацією Корейського півострову”, – упевнений Залмаєв.

Коментуючи гострі заяви Трампа та Ина, якими ті обмінювалися раніше, Залмає наголосив, що обидва лідери грали на публіку та є “провокаторами” з багатим досвідом.

“Багато експертів приводять приклад Ірану і наскільки важким був процес підписання договору з Тегераном по денуклеаризації. Це при тому, що ядерна програма Ірану була ще в зародку, ядерних локацій було значно менше. Тому дуже важко буде досягнути в короткій термін повної денуклеаризації, багато експертів висловлюють побоювання, що це чергова гра з боку Ина”, – додав політолог.

Сьогодні стало відомо, що президент США Дональд Трамп зобов’язався забезпечити гарантії безпеки КНДР, а глава Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив свою тверду і непохитну прихильність повної денуклеаризації.

Джерело – prm.ua

Related Posts

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.