• Thursday , 25 April 2024

ПОЛІТОЛОГ ЗАЛМАЄВ РОЗПОВІВ “ПРЯМОМУ” ПРО ПЕРСПЕКТИВУ ІМПІЧМЕНТУ ПРЕЗИДЕНТА США ТРАМПА

Політолог-міжнародник Пітер Залмаєв у передачі “Ситуація” з Тарасом Березовцем на “Прямому” розповів про рейтинг Дональда Трампа та ймовірність його імпічменту.

“Нещодавно ми отримали інформацію, що у Трампа зараз, насправді, рекордно низький рейтинг популярності – 34%. Але, судячи з усього, він досягає абсолютного дна. Цілком можливо, що подальша траєкторія розвитку може бути тільки вгору. Особливо, якщо Трамп успішно використає цей вже давно улюблений американськими політиками і президентами засіб підняття своєї популярності – ось таким ось брязкотом зброї, яке ми спостерігали зараз в його промові (на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку – “Прямий”). Йде ескалація риторики навколо Північної Кореї. Також, можливо, Трамп в односторонньому порядку вийде з ядерного договору з Іраном. І ці дії можуть вплинути сприятливо на його рейтинг”, – наголосив політолог.

На запитання телеведучого “Прямого” Тараса Березовця, що, на даний час, відбувається з розслідуванням щодо втручання України у вибори, яке вимагав розпочав Дональд Трамп, Залмаєв відповів, що із самого початку вважав цю заяву лише риторикою. “Я вважаю, що з самого початку ця його заява, яка обмежувалась одним “твітом”, ніяких конкретних дій за собою не викликала. Я думаю, що ця заява була зроблена для того, щоб відвернути увагу від триваючого розслідування проти Трампа і його команди з боку колишнього директора ФБР Мюллера. Тому я думаю, що, як і його заяви про розслідування так званих багатомільйонних фальсифікацій під час виборів, і так далі, – це не більше ніж відволікаючий маневр”, – зазначив він.

Також Пітер Залмаєв повідомив, що газета The New York Times буквально сьогодні вранці заявила про те, що розслідування Мюллера на тему зв’язку Трампа і його команди з російською стороною, посилюється. “Найняті дуже серйозні, відомі і жорсткі прокурори. І, зокрема, Пол Манафорт зараз знаходиться під загрозою конкретних звинувачень. Судячи з усього, проти нього готується дуже серйозне звинувачення. Також стало відомо, що буквально місяць тому ФБР обшукало його будинок, його квартиру, і конфіскувало деякі документи. Те ж саме і з генералом Флінном, який зараз знаходиться під ковпаком розслідування. І, судячи з усього, йому теж загрожують дуже неприємні наслідки “, – сказав Залмаєв.

Крім того, відповідаючи на запитання телеведучого “Прямого”, чи є перспектива імпічменту президента Трампа, він зазначив, що імпічмент – процедура досить складна. “Якщо простою більшістю за імпічмент може проголосувати нижня палата – це одна справа. Але за цим рішенням не автоматично йде відставка президента. Тому що за відставку повинні проголосувати 70% верхньої палати Сенату. З історії ми маємо всього лише два прецеденти імпічменту – Білла Клінтона і президента Джонсона в кінці 19 століття. І жоден з них не спричинив за собою відставку. З іншого боку, сценарій президентства Трампа настільки безпрецедентний”, – підкреслив Пітер Залмаєв.

Джерело – prm.ua

Related Posts

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.