• Saturday , 20 April 2024

“Кремлівська доповідь”— попереджальний постріл в сторону політичної еліти Росії – політолог

Головна мета дій адміністрації Трампа, пов’язаних з оприлюдненням “кремлівської доповіді”, – убезпечити себе від можливого втручання російських спецслужб у демократичний виборчий процес в США.

Про це розповів політолог-міжнародникПітер Залмаєв у коментарі Gazeta.ua.

“Це попереджальний постріл в сторону політичної еліти Росії. Його мета — бити по оточенню Путіна. По людях, які мали відношення до ворожих дій щодо України. Це також відповідь на спроби російських спецслужб вплинути на американські вибори.

Санкції затверджує президент США. Якщо він не дасть подальшого ходу цьому списку, Конгрес може прийняти інший. Гра між законодавчою і виконавчою владою може тривати безкінечно. Трамп не хоче погоджувати список, тому той у підвішеному стані. Крім того, теза представниці Держдепу Гетер Нойерт свідчить, що політичної волі давати хід списку поки що немає”, – говорить політолог.

За його словами, процедура введення санкцій, за задумом Мінфіну США, туманна й не окреслена.

“Незрозумілий і підхід укладачів переліку. За якими критеріями вони обирали цих осіб?

Поштовхів до ухвалення може бути декілька. Про деякі ми навіть не підозрюємо. Найпростіша відповідь — результати розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера (веде справу ФБР щодо втручання Росії у президентські вибори в США — Gazeta.ua). Якщо він знайде серйозні докази причетності Трампа або членів його команди до змови з російською стороною”, – сказав він.

Оприлюднений список має важливе значення для внутрішньої політики США, але не обов’язково призведе до послаблення путінського режиму.

“Кремлівська доповідь” важлива у протистоянні Білого дому й демократів. Останні звинувачують адміністрацію Трампа у причетності до фактів втручання російської сторони у американські вибори 2016 року. Перші намагаються себе убезпечити від цих закидів. Цей список – своєрідна перевірка нервів.

Після першого пакету санкцій за анексію Криму багато хто прогнозував неминучий крах режиму Путіна. Але цього не сталося. Російські опозиціонери кажуть, що нові обмеження теж можуть мати зворотній ефект. Більше згуртувати еліти навколо Путіна”, – зазначив Пітер Залмаєв.

Джерело – gazeta.ua

Related Posts

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.